Post M Curve

Boston, MA

Architect / Zephyr Architects

This building is an elegantly curved multi-family residence just blocks away from South Boston’s main thoroughfare and bookended by two cross streets .  The overall massing is minimized through material selection and use of strategically placed relief in the facade.  These breaks provide important outdoor spaces for each unit, while also scaling the building in keeping with the surrounding neighborhood. The heavily sloped site provides wonderful views of Boston’s skyline and a unique opportunity to maximize functionality, concealing less aesthetically pleasing spaces from public view.  Ultimately these design choices soften the contemporary project, blending gracefully with Boston’s more traditional aesthetic while avoiding imitation.